|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Flaki z boczniaków I |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 1Ocena: 1.00
- 50 dkg boczniaków
 - 1 cebula
 - 2 marchewki
 - 1 pietruszka
 - 1 por (biała część)
 - 0.5 selera
 - 1 łyżka majeranku
 - 1 łyżka tymianku
 - 1 liść laurowy
 - 5 ziaren ziela angielskiego
 - 6 ziaren pieprzu
 - 1 łyżka słodkiej papryki
 - szczypta imbiru
 -szczypta gałki muszkatołowej
 - 4 - 5 szklanki bulionu warzywnego
 - sól
 - olej
 
 
 |  | Opis przygotowania: Grzyby umyć, osuszyć, pokroić w paseczki. Warzywa umyć, pokroić. Na oleju zeszklić cebulę, dodać pozostałe warzywa i boczniaki, przesmażyć mieszając. Wlać bulion i dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz. Gotować ok. 20 min. Pod koniec gotowania wsypać paprykę, majeranek, tymianek, imbir, gałkę muszkatołową i sól do smaku. Wymieszać, zagotować.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 10900 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |