|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Flaki z boczniaków I |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - 50 dkg boczniaków
- 1 cebula
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 por (biała część)
- 0.5 selera
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżka tymianku
- 1 liść laurowy
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 6 ziaren pieprzu
- 1 łyżka słodkiej papryki
- szczypta imbiru
-szczypta gałki muszkatołowej
- 4 - 5 szklanki bulionu warzywnego
- sól
- olej
|
Opis przygotowania: Grzyby umyć, osuszyć, pokroić w paseczki. Warzywa umyć, pokroić. Na oleju zeszklić cebulę, dodać pozostałe warzywa i boczniaki, przesmażyć mieszając. Wlać bulion i dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz. Gotować ok. 20 min. Pod koniec gotowania wsypać paprykę, majeranek, tymianek, imbir, gałkę muszkatołową i sól do smaku. Wymieszać, zagotować. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 10385 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|