przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Flaki z boczniaków I

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
- 50 dkg boczniaków
- 1 cebula
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 por (biała część)
- 0.5 selera
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżka tymianku
- 1 liść laurowy
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 6 ziaren pieprzu
- 1 łyżka słodkiej papryki
- szczypta imbiru
-szczypta gałki muszkatołowej
- 4 - 5 szklanki bulionu warzywnego
- sól
- olej

Opis przygotowania:
Grzyby umyć, osuszyć, pokroić w paseczki. Warzywa umyć, pokroić. Na oleju zeszklić cebulę, dodać pozostałe warzywa i boczniaki, przesmażyć mieszając. Wlać bulion i dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz. Gotować ok. 20 min. Pod koniec gotowania wsypać paprykę, majeranek, tymianek, imbir, gałkę muszkatołową i sól do smaku. Wymieszać, zagotować.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 10385 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin