|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Delikatna zupa z borowików |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 3.75 Składniki: - 50 dkg borowików
- 1/2 małego selera
- 1 korzeń pietruszki
- 1 duża marchew
- 1 cebula
- kilka ziaren pieprzu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Włoszczyznę oczyścić, umyć, zalać litrem wody, dodać kilka ziaren pieprzu, ugotować. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w plasterki, poddusić na maśle. Do ugotowanych warzyw dodać grzyby, razem gotować 30 min. Przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem (można też śmietanką). |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 7669 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|