przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Delikatna zupa z borowików

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 3.75
Składniki:
- 50 dkg borowików
- 1/2 małego selera
- 1 korzeń pietruszki
- 1 duża marchew
- 1 cebula
- kilka ziaren pieprzu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Włoszczyznę oczyścić, umyć, zalać litrem wody, dodać kilka ziaren pieprzu, ugotować. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w plasterki, poddusić na maśle. Do ugotowanych warzyw dodać grzyby, razem gotować 30 min. Przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem (można też śmietanką).
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 7669 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin