|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Borowiki zapiekane |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 40 dkg grzybów
- mała cebula
- 2 łyżki tłuszczu
- pół łyżeczki mąki
- pół szklanki śmietany
- 5 dag utartego sera szwajcarskiego
- łyżka margaryny (masła)
- 2 łyżeczki tartej bułki
- łyżeczka posiekanej naci pietruszki
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Grzyby oczyścić, starannie opłukać i cienko poszatkować. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę i usmażyć na tłuszczu, nie rumieniąc. Dodać grzyby i udusić do miękkości, podlewając w miarę potrzeby wodą, którą pod koniec duszenia odparować. Uduszone grzyby wymieszać ze śmietaną rozmieszaną z mąką, zagotować, posolić i dodać pieprz do smaku. Napełnić muszelki, posypać tartym serem i tartą bułką, skropić stopionym tłuszczem; zapiec w gorącym piekarniku. Przed podaniem posypać posiekaną nacią pietruszki. |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 7205 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|