|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Dorsz puree |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 50 dkg filetów z dorsza
- 4 kartofle
- 1 szklanka śmietanki lub skondensowanego mleka nie słodzonego
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżki oleju (np sojowego)
- sól i pieprz do smaku
- trochę wody
|
Opis przygotowania: Tłuszcz rozgrzać w szybkowarze. Wrzucić oczyszczone i pokrojone w talarki kartofle, drobno pokrojone filety i zmiażdżony czosnek. Posolić, popieprzyć. Zalać mlekiem skondensowanym i dolać tyle wody, by zawartość szybkowaru pokryta była płynem. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 min. od momentu przekroczenia poziomu cisnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru zawartość zmiksować, dodając olej, aż do uzyskania jednolitej masy. Można spożywać zarówno na zimno, jak i na gorąco, z dodatkiem dowolnej surówki i z grzankami. |
|
Sposób przygotowania: Szybkowar | |
Przepis czytano już 7751 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|