Boczniaki w sosie cytrynowo-czosnkowym |
|
Poziom: łatwy Czas: 10 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 600 g boczniaków
- 6 łyżek oleju
- 4 łyżki soku z cytryny
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Olej wymieszać z sokiem z cytryny, zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Odłożyć 2 łyżki. Grzyby umyć, posmarować miksturą przypraw i oleju. Piec na grillu z każdej strony po 3 min. Przed końcem smażenie grzyby posmarować jeszcze raz olejem. Podawać z sosem. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis czytano już 7524 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |