przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Rolada serowa

Poziom: łatwy
Czas: 40 min.
Głosów: 7
Ocena: 4.43
Składniki:
- 70dag sera Gouda
- 2-3 różnokolorowe serki topione
- 5 dużych ogórków konserwowych
- papryka konserwowa
- grzybki
- oliwki
- wędlina wg uznania

Opis przygotowania:
Ser roztopić do półpłynnej konsystencji w kuchence mikrofalowej (obracać od czasu do czasu). Wrzucić roztopiony ser na stolnice i pół minuty wyrabiać jak cisto, uformuj wałkiem prostokąt na grubość ok. 0.5cm. Na rozwałkowany ser nakładamy serki topione (kolorowe), pokrojone w gruba kostkę ogórki konserwowe, paprykę, grzybki, oliwki, wędlinę. Zwijamy jak roladę, brzegi pod spód aby nie usychały, uformować.
Opis / Uwagi:
Jeść na drugi dzień, porządnie wychłodzić, kroić lekko ukośnie.
Przepis został dodany przez:  andrzejek1
Przepis czytano już 10908 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin