przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Gulasz wołowy z groszkiem


Poziom: średni
Czas: 60 min.
Porcji: 6
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 50 dag wołowiny z rostbefu
- duża cebula
- 25 dag pieczarek
- 1/2 szklanki wody
- szklanka soku pomidorowego
- puszka zielonego groszku konserwowego
- mąka krupczatka zmieszana z solą, pieprzem i papryką
- smalec i olej (pół na pół) do smażenia
- zielenina

Opis przygotowania:
Pokrojone w drobną kostkę (ważne) mięso obsypujemy mąką z przyprawami i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc ze wszystkich stron.
Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, zasmażamy razem przez 5 min, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy pokrojone pieczarki, podlewamy sokiem pomidorowym, dodajemy odsączony groszek i, gdy trzeba, całość doprawiamy do smaku. Gdy pozostałe składniki gulaszu będą miękkie, rozkładamy porcje do kamionkowych kokilek, przed podaniem obficie posypujemy zieleniną.
Opis / Uwagi:
średniokaloryczne, średnodrogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 10056 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin