przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Koktajl jeżynowy

Poziom: b. łatwy
Czas: 5 min.
Porcji: 1
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- ok. 60 g świeżych jeżyn
- łyżka cukru
- 10 - 15 ml ajerkoniaku
- 125 ml kefiru, 1,5% tłuszczu
- 2 łyżki bitej śmietany

Opis przygotowania:
Umyte jeżyny wrzucić do kubka od miksera, dodać cukier, ajerkoniak i kefir i dokładnie zmiksować.Przelać do wysokiej szklanki albo smukłego kieliszka i udekorować ładnym kleksem śmietany. Podawać ze słomką.
Jeśli nie mamy bitej śmietany w sprayu, którą można robić ładne różyczki, tylko sami robimy bitą śmietanę, to najlepiej delikatnie wymieszać ją z koktajlem tak, żeby powstały ciemne jeżynowe i jasne kefirowe smugi.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 5664 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin