|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Koktajl jeżynowy |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 5 min. Porcji: 1 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - ok. 60 g świeżych jeżyn
- łyżka cukru
- 10 - 15 ml ajerkoniaku
- 125 ml kefiru, 1,5% tłuszczu
- 2 łyżki bitej śmietany
|
Opis przygotowania: Umyte jeżyny wrzucić do kubka od miksera, dodać cukier, ajerkoniak i kefir i dokładnie zmiksować.Przelać do wysokiej szklanki albo smukłego kieliszka i udekorować ładnym kleksem śmietany. Podawać ze słomką.
Jeśli nie mamy bitej śmietany w sprayu, którą można robić ładne różyczki, tylko sami robimy bitą śmietanę, to najlepiej delikatnie wymieszać ją z koktajlem tak, żeby powstały ciemne jeżynowe i jasne kefirowe smugi. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis czytano już 5664 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|