|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Cukinia na ostro |
|
Poziom: łatwy Porcji: 3 Głosów: 4 Ocena: 4.00 Składniki: - 1/2 kg młodej cukinii
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka bardzo drobno posiekanego świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
- 1 łyżeczka roztartego czosnku
- 2 łyżki posiekanej cebuli dymki
- 1 łyżeczka przyprawy curry
- 1/2 szklanki wywaru lub rosołu
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1/4 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozprowadzonej łyżką wody
|
Opis przygotowania: Nie obraną cukinię pokrajać w centymetrowe kawałki. Olej wlać na gorącą patelnię, rozgrzać na średnim płomieniu, dodać imbir świeży lub w proszku, czosnek cebulę dymkę i przyprawę curry, mieszając smażyć 10s. Włożyć cukinię, wlać wywar, dodać sól, cukier, sos sojowy, wymieszać, przykryć, dusić tylko 2 min. Odkryć, wlać rozprowadzoną mąkę, mieszając zagotować. Podawać natychmiast.
Proporcje: dla 3 osób - jako danie główne, z ryżem lub dla 4 - 6 osób na przystawkę. |
|
|
Przepis czytano już 9786 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|