Grzanki czosnkowe |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 20 Ocena: 4.29 Składniki: - bułka bagietka lub wrocławska
- 3 łyżki masła
- 3 ząbki czosnku
- łyżka posiekanej natki
|
Opis przygotowania: Czosnek obrać, posiekać lub przepuścić przez praskę. Utrzeć z masłem. Bułkę pokroić w dość grube plastry, najlepiej ukośne. Posmarować czosnkowym masłem.
Piekarnik nagrzać do temp. 220 stopni. Plastry bułki ułożyć na blasze, zrumienić w gorącym piekarniku.
Tuż po wyjęciu z piekarnika posypać grzanki natką. Podawać ciepłe. |
|
Opis / Uwagi: Pani domu, Sałatki - najlepsze przepisy, fot. J. Mańkowski |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 29846 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |