|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sucharki karlsbadzkie |
|
 Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 i 1/2 szklanki mąki
- 25 dag ugotowanych ziemniaków
- łyżka masła
- jajko
- 1/2 łyżeczki soli
- 5 łyżek sezamu
- żółtko
|
Opis przygotowania: Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę, dodać mąkę, masło, jajko i sól, wyrobić ciasto. Toczyć z niego cienkie wałeczki o długości ok 10 cm, posmarować rozmąconym żółtkiem, obficie posypać sezamem.
Przełożyć wałeczki na blachę wyłożoną pergaminem i upiec na złoty kolor w temperaturze 200 stopni. |
|
Opis / Uwagi: Pani domu, Sałatki - najlepsze przepisy, fot. J. Mańkowski |
| Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 4998 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|