|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Lekka sałatka z koprem i jabłkiem |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 7 Ocena: 4.29 Składniki: - bulwa kopru włoskiego (fenkuł)
- 2 łyżki octu winnego
- puszka ananasa
- 2 jabłka
- 20 dag pieczonego kurczaka
- 1/2 pęczka posiekanego koperku
Na sos:
- pół szklanki soku ananasowego (z puszki)
- serek topiony ziołowy
- 1/2 łyżeczki mieszanki ziół do sałatek
- szczypta papryki słodkiej
|
Opis przygotowania: Koper włoski oczyścić i umyć. Pokroić w paseczki, skropić octem, odstawić na kilka minut. Ananas odcedzić, odlać pół szklanki soku.
Jabłka umyć, pokroić w cieniutkie plasterki, zalać sokiem ananasowym, po 20 min osączyć.
Kurczaka pokroić w kostkę. Salaterkę obłożyć plasterkami jabłek, w środku ułożyć koper włoski, cząstki ananasa i kurczaka.
Serek topiony posiekać, lekko podgrzać z sokiem, zmiksować lub rozetrzeć, dodać pozostałe składniki sosu, dobrze wymieszać. Sosem zalać sałatkę, posypać koperkiem. |
|
Opis / Uwagi: Pani domu, Sałatki - najlepsze przepisy, fot. J. Mańkowski |
| |
Przepis czytano już 12593 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|