przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sernik zagłębiowski

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
Ciasto:
- 60 dag. mąki
- 35 dag. masła
- 15 dag. cukru pudru
- 4 żółtka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao

Ser:
- 1 kg sera - zmielić
- 4 duże ugotowane ziemniaki
- 2 szklanki cukru pudru
- 1 kostka masła
- 8 jajek - białka ubić
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- trochę rodzynek
- 2 łyżki gęstej śmietany
- 1 cukier waniliowy
- olejek od smaku

Opis przygotowania:
Ciasto:
Mąkę wymieszać z masłem i cukrem. Dodać żółtka i dokładnie wymieszać. Wszystko dobrze wymieszać i ułożyć na blachę. Ciasto posypujemy kakaem

Ser:
Utrzeć masło z cukrem i żółtkami. Dodajemy porcjami resztę produktów, by masa utarła się jednolicie. Następnie dodajemy ubitą pianę. Wszystko dokładnie wymieszać. Na końcu dodać olejek, rodzynki i cukier waniliowy. Blachę posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Ser dajemy na kruche ciasto posypane kakaem. Piec ok 1 godz.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 5762 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin