|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Nadziewane awokado |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Porcji: 6 Głosów: 2 Ocena: 4.00 Składniki: - 3 awokado
- sok wyciśnięty z 2 dużych cytryn
- szklanka śmietany
- 2 płaskie łyżeczki żelatyny
- puszka krewetek w zalewie
- sól
- pieprz
- 2 łyżki gorącego mleka
- zielenina do przybrania
|
Opis przygotowania: Żelatynę moczymy w niewielkiej ilości zimnej wody, gdy napęcznieje, rozprowadzamy w gorącym mleku, mieszamy, aż się dokładnie rozpuści. Awokado kroimy wzdłuż na połowę, odrzucamy pestki, delikatnie wyjmujemy miąższ, miksujemy z dodatkiem soku z cytryn, soli, pieprzu i łyżki śmietany. Pozostałą śmietanę lekko ubijamy, łączymy z rozpuszczoną żelatyną, dodajemy do musu wraz z odsączonymi krewetkami i od razu napełniamy miseczki owocu. Powierzchnię wyrównujemy w sposób dekoracyjny, porcję wstawiamy na godzinę (lub nieco dłużej) do lodówki. Podajemy wychłodzone, przybrane listkami zieleniny. |
|
Opis / Uwagi: średniokaloryczne, średniodrogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
| |
Przepis czytano już 7079 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|