|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Puree z ananasów z lodami |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - puszka ananasów w plastrach
- 4 kulki lodów śmietankowych
- szklanka śmietany kremowej
- kieliszek białego wytrawnego wina
- płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
- sok z cytryny
- cukier do smaku
|
Opis przygotowania: Ananasy odsączamy na sicie.
Przygotowujemy sos: sok z ananasów łączymy z winem, zagotowujemy, łączymy z mąką ziemniaczaną, wymieszaną z minimalną ilością zimnej wody, zagotowujemy, trzymamy na ogniu przez 2 min, by mąka straciła smak surowizny. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i cukrem. Odstawiamy do wychłodzenia.
Przed podaniem deseru plastry ananasa rozbijamy w malakserze na mus, rozkładamy do szerokich, wyziębionych pucharków. W środku musu robimy lekkie wgłębienie, nakładamy kulkę lodów, całość przybieramy bitą śmietaną i polewamy sosem. Podajemy z rurkami waflowymi lub biszkopcikami szampankami. |
|
Opis / Uwagi: średniokaloryczne, średniodrogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
| Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis czytano już 5020 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|