przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa kalafiorowa z kurczakiem


Poziom: łatwy
Czas: 40 min.
Porcji: 4
Głosów: 2
Ocena: 1.00
Składniki:
- kalafior średniej wielkości
- upieczona pierś z kurczaka, obrana ze skóry i kostek
- 6 szklanek rosołu z drobiu (może być z koncentratu)
- duży pomidor
- szklanka śmietany
- sól
- przyprawa do zup
- zielenina

Opis przygotowania:
Kalafior moczymy w wodzie z solą (aby wypłynęły muszki), dzielimy na różyczki, przekładamy do dotującego się rosołu. Po 3 min dodajemy drobno pokrojone mięso z kurczaka i obrany ze skórki, pozbawiony pestek, pokrojony w kostkę pomidor. Gotujemy ok. 15 min - kalafior powinien być miękki, ale nierozgotowany. Na koniec przyprawiamy do smaku. Po zdjęciu z ognia łączymy z dobrze roztrzepaną śmietaną i dodajemy zieleninę.
Opis / Uwagi:
średniokaloryczne, średniodrogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
Przepis czytano już 7154 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin