przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Staropolski napój orzeźwiający zwany szlacheckim


Poziom: łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: 6
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 2 szklanki soku pomidorowego
- 2 szklanki soku z kwaszonej kapusty
- 2 szklanki przegotowanej, chłodnej wody
- łyżeczka przyprawy do zup
- sól i cukier do smaku
- kopiasta łyżka najdrobniej posiekanej zieleniny (np. kompozycja: koperek, szczypior, natka pietruszki, rzeżucha)

Opis przygotowania:
Odciśnięty, przecedzony przez sito sok z kapusty łączymy z sokiem pomidorowym oraz wodą, doprawiamy do smaku solą, cukrem i przyprawą do zup. Chłodzimy. Podajemy w wysokich szklankach. Wierzch oprószamy bardzo obficie zieleniną.
Opis / Uwagi:
niskokaloryczne, średnio-drogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 7384 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin