|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sos tatarski pikantny |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 10 min. Porcji: 8 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - szklanka majonezu
- 1/2 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
- 2 marynowane papryki
- duże, kwaskowate jabłko
- łyżeczka łagodnej musztardy
- szczypta pieprzu cayenne
- sól
- pieprz
- cukier puder
- 2 kopiaste łyżki zieleniny (może być kompozycja: natka pietruszki, koperek, szczypior, rzeżucha, młode pędy czosnku)
|
Opis przygotowania: Majonez łączymy ze śmietaną, dodajemy bardzo drobno posiekane paprykę, jabłko i zieleninę. Sos będzie smaczniejszy, gdy doprawimy go musztardą, pieprzem cayenne, solą, cukrem pudrem i białym pieprzem. Powinien mieć wyraźny, pikantny smak z przebijającą nutą słodyczy. Gotowy owijamy szczelnie w folię aluminiową i trzymamy przez godzinę w chłodnym miejscu. Podajemy nie później niż godzinę po przygotowaniu. |
|
Opis / Uwagi: średnio-kaloryczne, tanie
KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
| |
Przepis czytano już 5784 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|