przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 8 cienkich plasterków bekonu
- 8 kromek żytniego chleba tostowego
- 2 szklanki startego ostrego sera cheddar
- 8 cząstek pomidora (bez nasionek osączonych z soku na papierowym ręczniku)
- 4 łyżki majonezu

Opis przygotowania:
Wysmaż bekon na średnim ogniu, aż będzie rumiany i chrupiący (ok. 6 minut). Podczas smażenia odwracaj od czasu do czasu. Skwarki przełóż na papierowy ręcznik, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Cztery kromki chleba posyp serem, na wierzchu ułóż po 2 cząstki pomidora. Posyp pieprzem, przykryj 2 plasterkami smażonego bekonu. Posyp resztą sera, przykryj pozostałymi kromkami. Wierzch sandwiczów posmaruj majonezem. Rozgrzej dwie duże patelnie. Na każdej ułóż po 2 sandwicze, stroną z majonezem do dołu. Sandwicze obciąż talerzykiem, smaż około 2 minut, aż spód się przyrumieni. Wierzch każdego sandwicza posmaruj resztą majonezu, odwróć majonezem do dołu, smaż kolejne 2 minuty. Przed podaniem przekrój po przekątnej na połowę.
Region:  Kuchnia amerykańska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 8691 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin