przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Watróbka z grzybami

Poziom: średni
Czas: 50 min.
Głosów: 5
Ocena: 4.20
Składniki:
- 1/2 kg wątróbki wieprzowej
- 2 duże cebule
- 1/2 kg grzybów świeżych lub mrożonych (borowiki, podgrzybki)
- mąka
- olej
- sól
- pieprz
- 2 kostki rosołowe

Opis przygotowania:
Wątróbkę pokroić w cienkie plasterki. Posolić, obtoczyć mąką i króciutko zarumienić na patelni (w środku powinna być różowa). Odłożyć do innego naczynia. na tym samym oleju zeszklić cebulę, a potem grzyby (osobno bez cebuli.
W garnku przygotowujemy wywar (2 szklanki wody i kostki rosołowe). Wszystkie składniki wkładamy do wywaru i dusimy do miękkości wątróbki.
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis został dodany przez:  profesor59
Przepis czytano już 8558 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin