Watróbka z grzybami |
|
Poziom: średni Czas: 50 min. Głosów: 5 Ocena: 4.20 Składniki: - 1/2 kg wątróbki wieprzowej
- 2 duże cebule
- 1/2 kg grzybów świeżych lub mrożonych (borowiki, podgrzybki)
- mąka
- olej
- sól
- pieprz
- 2 kostki rosołowe
|
Opis przygotowania: Wątróbkę pokroić w cienkie plasterki. Posolić, obtoczyć mąką i króciutko zarumienić na patelni (w środku powinna być różowa). Odłożyć do innego naczynia. na tym samym oleju zeszklić cebulę, a potem grzyby (osobno bez cebuli.
W garnku przygotowujemy wywar (2 szklanki wody i kostki rosołowe). Wszystkie składniki wkładamy do wywaru i dusimy do miękkości wątróbki. |
|
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis został dodany przez: profesor59 |
Przepis czytano już 8558 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |