|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Tortilla meksykańska II |
|
Poziom: średni Głosów: 4 Ocena: 4.50 Składniki: - opakowanie tortilli pszennych (8 sztuk)
- pierś kurczaka
- Burritos wraps czosnkowo-ziołowe (marynata do mięsa + dressing)
- 2 ogórki
- 2 papryki
- łyżka wyłuskanych orzechów arachidowych
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
- olej
|
Opis przygotowania: Mięso kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić w paski. Włożyć do miski, wymieszać z marynatą i łyżką oleju. Z mieszanki na dressing i kwaśnej śmietany przyrządzić sos.
Ogórki opłukać, osuszyć, pokroić w plasterki. Paprykę opłukać, rozkroić, oczyścić z nasion, pokroić w wąskie paseczki, dodać ogórki i orzechy, wymieszać.
Mięso obsmażyć na gorącym oleju. Tortille podgrzać. Na ciepłe placki wyłożyć mięso i warzywa, tortille zwinąć w rożki, polać nadzienie śmietanowym dressingiem. |
|
Region: Kuchnia meksykańska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis został dodany przez: kucharz | Przepis czytano już 10040 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|