|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Tortilla meksykańska II |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 4Ocena: 4.50
- opakowanie tortilli pszennych (8 sztuk)
 - pierś kurczaka
 - Burritos wraps czosnkowo-ziołowe (marynata do mięsa + dressing)
 - 2 ogórki
 - 2 papryki
 - łyżka wyłuskanych orzechów arachidowych
 - 4 łyżki kwaśnej śmietany
 - olej
 
 
 |  | Opis przygotowania: Mięso kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić w paski. Włożyć do miski, wymieszać z marynatą i łyżką oleju. Z mieszanki na dressing i kwaśnej śmietany przyrządzić sos.
 Ogórki opłukać, osuszyć, pokroić w plasterki. Paprykę opłukać, rozkroić, oczyścić z nasion, pokroić w wąskie paseczki, dodać ogórki i orzechy, wymieszać.
 Mięso obsmażyć na gorącym oleju. Tortille podgrzać. Na ciepłe placki wyłożyć mięso i warzywa, tortille zwinąć w rożki, polać nadzienie śmietanowym dressingiem.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia meksykańska |  | Sposób przygotowania:  Smażone |  |  |  | Przepis został dodany przez:  kucharz |  | Przepis czytano już 10775 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |