|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Zupa migdałowa |
|
Poziom: łatwy Czas: 40 min. Porcji: 4 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 1,5l tłustego mleka
- 20 dag migdałów
- 2 łyżki cukru
- 10 dag rodzynek
- łyżka masła
- szczypta soli
|
Opis przygotowania: Rodzynki przelewamy na sicie gorącą wodą, odstawiamy do odsączenia. Sparzone wrzątkiem migdały obieramy z łupinek, suszymy, przepuszczamy przez maszynkę. Mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy przygotowane migdały i rodzynki, szczyptę soli oraz masło, trzymamy na niewielkim ogniu przez 3 min. Odstawiamy pod przykryciem, by nie utworzył się kożuszek. Zupę podajemy na ciepło z ugotowanym na sypko ryżem. |
|
Opis / Uwagi: średnio-kaloryczne, tanie
KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
| Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 7403 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|