przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa migdałowa


Poziom: łatwy
Czas: 40 min.
Porcji: 4
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1,5l tłustego mleka
- 20 dag migdałów
- 2 łyżki cukru
- 10 dag rodzynek
- łyżka masła
- szczypta soli

Opis przygotowania:
Rodzynki przelewamy na sicie gorącą wodą, odstawiamy do odsączenia. Sparzone wrzątkiem migdały obieramy z łupinek, suszymy, przepuszczamy przez maszynkę. Mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy przygotowane migdały i rodzynki, szczyptę soli oraz masło, trzymamy na niewielkim ogniu przez 3 min. Odstawiamy pod przykryciem, by nie utworzył się kożuszek. Zupę podajemy na ciepło z ugotowanym na sypko ryżem.
Opis / Uwagi:
średnio-kaloryczne, tanie KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 7403 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin