przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Gołąbki z włoskiej kapusty

Poziom: łatwy
Czas: 40 min.
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- główka włoskiej kapusty
- 1kg mięsa mielonego / wołowina + wieprzowina
- ryż
- 2 cebule
- tłuszcz/olej
- dodatkowe 4-5 cebule
- bulion
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
liście opłukać i sparzyć wrzątkiem lub krótko obgotować.Ryż ugotować, cebulę pokroić drobno i przysmażyć na złoto, wymieszać ryż z mięsem, cebulą, przyprawami.Masę nakładać na liście i zawinąć.
Osobno pokroić cebulę i przysmażyć na złoto z tłuszczem.Układać partie gołąbków w garnku i każdą warstwę polewać przysmażoną cebulą.Na końcu zalać około 0,5l bulionu.Gotować pod przykryciem około 40-50min.
Przepis został dodany przez:  alexa
Przepis czytano już 8689 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ





Mniam
Dodał/a babciagramolka dnia 2008-03-18 19:08:40

Bardzo smaczne takie gołąbki .











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin