| Zupa szybka z brokułów | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: b. łatwyCzas: 10 min.
 Porcji: 3
 Głosów: 0Ocena: 0.00
- 1 pęczek brokułów ( około 1/2kg)
 - 2 kostka rosołowa
 - 100 g żółtego sera
 - natka zielonej pietruszki
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Brokuły opłukać w zimnej wodzie i podzielić na małe cząstki (niektórzy nazywają różyczki). Zagotować 1 litr wody i włożyć brokuły oraz 2 kostki rosołowe (z przepisu 1 kostka na 1/2 litra wody), Gotować około 5 minut. Włożyć żółty ser i gotować jeszcze około 1 minuty aby ser się rozpuścił. Wlać na talerz i posypać drobno posiekana pietruszka.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Brokuły gotujemy krótko aby nie zmieniły koloru na zbyt jasny, bo wówczas są rozgotowane i tracą swoje właściwości odżywcze i smakowe.
 | 
		|  | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  jureczek | 
	| Przepis czytano już 5924 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |