przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa serowa

Poziom: b. łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 6
Głosów: 9
Ocena: 4.55
Składniki:
- 6 serków topionych w kostkach (bloczki)
- 2 kostki rosołowe - warzywne
- 2 pory
- 3 marchwie
- 1/2 l śmietany
- 2 łyżki mąki

Opis przygotowania:
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach a pory pokroić w talarki. Warzywa podsmażyć na maśle. Kostki rosołowe zagotować w dwóch litrach wody i wrzucić do tego podsmażone warzywa.
Serki zmiksować ze śmietaną i mąką. Dodać trochę wywaru do serków, aż masa zrobi się rzadka i wlać ją powoli do reszty wywaru.
Przyprawiać wyłącznie maggi. Można posypać zieloną pietruszką.
Smacznego!
Opis / Uwagi:
Łatwo można przypalić trzeba ciągle mieszać
Region:  Pozostałe
Przepis został dodany przez:  nynuch
Przepis czytano już 6774 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ





zupa serowa
Dodał/a ~Ziomal dnia 2008-09-19 21:30:39

Bardzo dobra zupa :) dziś robiłem, prościutka w przygotowaniu. Polecam...











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin