Zupa serowa |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 30 min. Porcji: 6 Głosów: 9 Ocena: 4.55 Składniki: - 6 serków topionych w kostkach (bloczki)
- 2 kostki rosołowe - warzywne
- 2 pory
- 3 marchwie
- 1/2 l śmietany
- 2 łyżki mąki
|
Opis przygotowania: Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach a pory pokroić w talarki. Warzywa podsmażyć na maśle. Kostki rosołowe zagotować w dwóch litrach wody i wrzucić do tego podsmażone warzywa.
Serki zmiksować ze śmietaną i mąką. Dodać trochę wywaru do serków, aż masa zrobi się rzadka i wlać ją powoli do reszty wywaru.
Przyprawiać wyłącznie maggi. Można posypać zieloną pietruszką.
Smacznego! |
|
Opis / Uwagi: Łatwo można przypalić trzeba ciągle mieszać |
|
Region: Pozostałe |
|
Przepis został dodany przez: nynuch |
Przepis czytano już 6774 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |