przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Szpinak w cieście


Poziom: średni
Czas: 40 min.
Porcji: 8 sztuk
Głosów: 9
Ocena: 4.56
Składniki:
- 1 opakowanie gotowego mrożonego ciasta francuskiego
- 30 dag mrożonego szpinaku
- 16 kostek białego sera marynowanego w oliwie z ziołami (lub fety)
- 1 łyżeczka masła
- sól
- pieprz mielony
- 1 mini kostka czosnkowa Knorra
- 1 żółtko

Opis przygotowania:
Rozmrozić ciasto francuskie i pociąć na 8 kwadratów. Szpinak podsmażyć na maśle i doprawić solą , pieprzem i przyprawą czosnkową . Na każdy kwadrat ciasta kłaść porcję szpinaku i 2 kawałki białego sera . Ciasto zlepić w rożki , koperty lub jak tam komu pasuje. Posmarować roztrzepanym żółtkiem . Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Piec pakieciki ze szpinakiem 15-29 minut aż będą złote. Wyjąć . Podawać na ciepło
Opis / Uwagi:
Doskonała przekąska wegetariańska. Dobry sposób na podanie szpinaku który nie przez wszystkich jest lubiany . Dzieci w tej postaci o dziwo szpinak tolerują .
Region:  Kuchnia grecka
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 11210 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ





Bardzo ciekawy
Dodał/a ~Aga dnia 2011-08-15 21:36:02

Bardzo ciekawy przepis! Zapraszam również na moje przepisy - brazylijskie.com.pl











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin