Koreczki dla niejadka |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 10 min. Porcji: 2 Głosów: 8 Ocena: 3.25 Składniki: - 10 ciemnych winogron
- 10 jasnych winogron
- 2 plastry szynki grubości 0,5 centymetra (tak by dały się pokroić na 10 kwadracików)
- 2 plastry żółtego sera grubości 0,5 centymetra ( tak by dały się pokroić na 10 kwadracików)
- 6 oliwek
- 6 kawałków pomidora
- 1 mała bułeczka
- 22 wykałaczki
|
Opis przygotowania: Na 5 wykałaczek nabijać ciemne winogrono, kwadracik żółtego sera , kwadracik szynki , jasne winogrono .Na 5 wykałaczek nabić jasne winogrono , kwadracik szynki , kwadracik żółtego sera , ciemne winogrono .Na 6 wykałaczek nabić oliwki , a na 6 kawałki pomidora. Koreczki wbić w małą bułeczkę tworząc ,, jeża |
|
Opis / Uwagi: Dla tych co mają kłopoty z apetytem ( i nie tylko ) i jadają najpierw oczami . Takie małe co nie co do przegryzienia |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: babciagramolka |
Przepis czytano już 15770 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |