Najprostszy klops Haneczki |
|
Poziom: średni Czas: 90 min. Porcji: dużo Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 kg mięsa mielonego
- sól
- pieprz mielony
- majeranek
- oregano
- Vegeta
- 3 jajka
- 6 łyżek bułki tartej
|
Opis przygotowania: Mięso wyrobić z jajkami , bułką tartą, przyprawami. Rozłożyć masę mięsną na blacie w kształt prostokąta. Na środku położyć śliwki kalifornijskie / lub jajka na twardo, podsmażone pieczarki, cienkie parówki/ . Zwinąć w rulon. Zapakować w folię aluminiową./ Szczelnie zakręcić końce /. Piec w temperaturze 200 stopni w piekarniku przez 1 godzinę.
Podawać pokrojony w plastry |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: babciagramolka |
Przepis czytano już 9176 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |