przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Najprostszy klops Haneczki


Poziom: średni
Czas: 90 min.
Porcji: dużo
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 kg mięsa mielonego
- sól
- pieprz mielony
- majeranek
- oregano
- Vegeta
- 3 jajka
- 6 łyżek bułki tartej

Opis przygotowania:
Mięso wyrobić z jajkami , bułką tartą, przyprawami. Rozłożyć masę mięsną na blacie w kształt prostokąta. Na środku położyć śliwki kalifornijskie / lub jajka na twardo, podsmażone pieczarki, cienkie parówki/ . Zwinąć w rulon. Zapakować w folię aluminiową./ Szczelnie zakręcić końce /. Piec w temperaturze 200 stopni w piekarniku przez 1 godzinę.
Podawać pokrojony w plastry
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 9176 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin