Sałatka z figami i marynowanym serem | 
	 | 
		  Poziom: łatwy Czas: 10 min. Porcji: 2-3 Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: - 1/4 główki niedużej kapusty pekińskiej 
- 10 suszonych fig 
- 10 pomidorków koktajlowych 
- 1/3 puszki kukurydzy konserwowej 
- garść kiełków sojowych 
- 20 kostek marynowanego w oliwie i ziołach białego sera (lub fety) 
- 2 łyżki majonezu 
- 2 łyżki gęstej śmietany 
- sól 
- pieprz mielony
 
  | 
	Opis przygotowania: Kapustę drobno usiekać . Figi zalać wrzątkiem, zostawić na 10 minut, odcedzić , pokroić w paseczki . Ser wyjąć z zalewy. Pomidorki przekroić na ćwiartki . Wszystkie składniki  połączyć  . Dodać majonez i śmietanę .Doprawić solą i pieprzem . Delikatnie wymieszać . | 
	 | 
	Opis / Uwagi: Lubię wszelkiego rodzaju sałatki. Robimy je w moim domu często. Kiedyś czytając o kuchni greckiej zetknęłam się z zestawieniem sera feta z figami .  Zrobiłam sałatkę z kapusty pekińskiej i dodałam figi i ser . Smaczna. | 
		 | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Na zimno | 
	 | 
	| Przepis został dodany przez:  babciagramolka | 
	| Przepis czytano już 5648 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |