przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Gruszki faszerowane serem pleśniowym


Poziom: b. łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 2
Głosów: 4
Ocena: 3.25
Składniki:
- 2 gruszki
- 1/2 sera Danablu
- 1 łyżka białego sera
- 1 łyżka gęstej śmietany
- 3 łyżki zmielonych orzechów laskowych
- 2 łyżeczki usiekanego koperku
- sok z 1/2 cytryny

Opis przygotowania:
Ser pleśniowy, biały, śmietanę , 2 łyżki mielonych orzechów utrzeć razem na masę . Gruszki obrać , przekroić na połówki wyciąć gniazda nasienne. Zalać woda z dodatkiem soku z cytryny i gotować przez 10 minut , aż zmiękną . Wyjąć . Ostudzić . Z sera zrobić 4 kulki i włożyć je w miejsca po gniazdach nasiennych . Kulki farszu obsypać koperkiem i pozostałą łyżką mielonych orzechów .
Podawać schłodzone jako samodzielną przystawkę .
Gruszki nie mogą być słodkie , raczej z tych kwaskowatych
Opis / Uwagi:
Wytrawna przystawka . Specyficzny smak - dla miłośników serów pleśniowych .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 12728 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin