| Kisiel wiśniowy z wiśniami | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  10 min.Porcji:  2Głosów: 0Ocena: 0.00
- 20 dag wiśni bez pestek (mogą być mrożone)
 - cukier do smaku
 - 1 opakowanie kisielu wiśniowego (takiego na 1/2 litra wody)
 - 1/2 litra wody
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Odlać 1/2 szklanki wody i rozrobić w niej kisiel. Pozostałą wodą zalać owoce i zagotować . Posłodzić do smaku . Wlać rozrobiony kisiel i gotować aż zgęstnieje. Przelać do pucharków i udekorować . Podawać na ciepło lub ostudzony wedle upodobania.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Prosty deser. Szybki . Smaczny. Można używać mrożonych owoców.
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  babciagramolka | 
	| Przepis czytano już 5287 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |