Parówki w "szlafroczkach" |
|
Poziom: łatwy Czas: 60 min. Porcji: 7 Głosów: 4 Ocena: 3.50 Składniki: - 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 7 średniej grubości parówek
- 7 łyżek utartego żółtego sera
- 3 i 1/2 łyżeczki musztardy
- 1 żółtko
|
Opis przygotowania: Ciasto rozmrozić wcześniej . Przekroić na 8 części . Parówki ( obrane z osłonek ) przekroić ( do 1/3 wysokości ) wzdłuż i w poprzek .7 części ciasta posmarować ˝ łyżeczki musztardy każdy i posypać 1 łyżką utartego żółtego sera . Położyć na nim parówkę . Zawinąć tak by parówka wystawała z jednej strony .Z ósmego kawałka ciasta powycinać ozdoby ( kokardki , paseczki itp. ) i przykleić je na zawiniątka. Posmarować rozmąconym żółtkiem . Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce . Wstawić do wygrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut , aż ciasto się zarumieni.
Podawać na ciepło . |
|
Opis / Uwagi: Efektowna przekąska zrobiona tanim kosztem . Jeśli mamy w zamrażalniku ciasto francuskie i parówki to w zasadzie można robić je w każdej chwili . |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: babciagramolka |
Przepis czytano już 8837 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |