| Kisiel morelowy z ananasem | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  b. łatwyCzas:  5 min.Porcji:  2Głosów: 0Ocena: 0.00
- 4 plastry ananasa z syropu + 2 do dekoracji
 - 1 kisiel mandarynkowy
 - 1/2 litra wody
 - cukier ( jeśli kisiel nie zawierał cukru w swym składzie )
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Kisiel rozrobić w 1/3 szklanki wody. Ananasy ( 4 plastry ) drobno pokroić .Zalać wodą i zagotować . Wlać rozrobiony kisiel i zagotować mieszając , aż zgęstnieje . Przełożyć do 2 salaterek. Udekorować plastrami ananasa .
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Kisiele to jedne z najprostszych deserów. Można je robić z gotowych , lub samemu przygotowywać z soku i mąki ziemniaczanej . Z dodatkiem sezonowych , mrożonych lub wekowanych w kompocie czy syropie owoców są naprawdę smaczne . A jeśli jeszcze poświęcimy chwilkę na udekorowanie takiego deseru - efekt murowany .
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  babciagramolka | 
	| Przepis czytano już 5033 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |