|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Porterówka II |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 butelki porteru (po 0.33 l)
- 0.75 l spirytusu 96%
- 0.25 l wódki 40%
- 50 dkg cukru
- 7.5 dkg miodu
- 30 ml zaprawy korzennej
|
Opis przygotowania: Do dużego emaliowanego garnka wlać butelkę porteru, podgrzać do temp. ok. 80ş C, dodać cukier oraz miód i mieszając, doprowadzić do wrzenia (uwaga! wytwarza się bardzo dużo piany).
Gotować kilka minut, zbierając szumowiny i pianę. Garnek zdjąć z ognia, wlać drugą butelkę porteru i zaprawę, a następnie mieszając, powoli wlewać spirytus i wódkę. Rozlać do butelek i odstawić w chłodne miejsce. Można pić zaraz po przyrządzeniu. |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 6871 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|