Piersi z kurczaka z grilla | 
	 | 
		  Poziom: łatwy Czas: 10 min. Porcji: 2 Głosów: 19 Ocena: 4.09  Składniki: - 1 duża pierś z kurczaka 
- 2 łyżki oliwy 
- 1 łyżeczka sosu sojowego 
- 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu 
- 1 łyżeczka mielonej papryki
 
  | 
	Opis przygotowania: Pierś przekroić na pól w poprzek . Rozklepać formując zgrabne kotlety. Wymieszać oliwę z przyprawami i natrzeć pastą mięso . Wstawić w zamkniętym pojemniku do lodówki (na całą noc - minimum 3 godziny). Rozgrzać grill i piec mięso po minut z każdej strony. 
Podawać jako przekąskę z grilla lub jako danie obiadowe z puree ziemniaczano-cebulowym , grillowanymi warzywami lub inną surówką . | 
	 | 
	Opis / Uwagi: Szybkie, dietetyczne danie z drobiu. Do zrobienia w sezonie grillowania jak i przez cały rok na grillu elektrycznym . | 
		 | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Grillowane | 
	 | 
	| Przepis został dodany przez:  babciagramolka | 
	| Przepis czytano już 37143 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 2) |