przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Szaszłyk z wątróbek drobiowych

Poziom: średni
Czas: 30 min.
Porcji: 3
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
- 500 gram wątróbek drobiowych
- 100 gram boczku lub bekonu bardzo cienko pokrojonego
- 100 gram suszonych śliwek
- majeranek
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Na patyczki nabijamy oczyszczone wątróbki owinięte w plasterki boczku lub bekonu. Każdą przekładamy suszoną śliwką. Boczek możemy nabijać formując w kształt litery S. Przygotowane tak szaszłyki posypujemy majerankiem i pieczemy na grillu, patelni albo w piekarniku. Po upieczeniu solimy i pieprzymy do smaku.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis został dodany przez:  glt
Przepis czytano już 6558 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin