| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Sernik z brzoskwiniami |  
	 |  
		Poziom: średni Czas: 60 min. Głosów: 2 Ocena: 5.00  Składniki: Ciasto: 
- 3 szklanki mąki 
- 1 kostka margaryny 
- 5 żółtek 
- 3 łyżki cukru 
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 
 
Masa serowa: 
- 1 kg zmielonego białego sera 
- 1 jajko 
- 1 budyń śmietankowy 
- 0,5 szklanki cukru 
- 0,5 kostki margaryny 
 
Pianka: 
- 5 białek  
- 1 szklanka cukru 
- 1 szczypta soli 
- 1 puszka brzoskwiń
 
  |  
	Opis przygotowania: Zagnieść ciasto. 0,75 ciasta włożyć na blachę, a resztę włożyć do zamrażalnika. Przygotować masę serową i położyć na ciasto. Na ser układać pokrojone w ósemki brzoskwinie. Następnie ubić pianę z białek i wyłożyć na owoce. Na pianę zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciasto schłodzone w zamrażarce. Piec w temperaturze 180st.C ok. 50 min. |  
	 |  
	| Region:  Kuchnia polska |  	 |  
	| Przepis został dodany przez:  monika465 |  	| Przepis czytano już 9257 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 3) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
 
  
  
  
? Dodał/a ~gość dnia 2010-11-18 11:25:51
  hmm, moja mama zawsze piecze wszystko razem i nigdy zakalec nie wyszedł
 
  |  Piec inaczej Dodał/a ~LiLI dnia 2010-11-05 17:04:17
  co do tego wypieku to wszystko ok tylko niech ktoś nie robi tak jak jest powiedziane bo wyjdzie zakalec..
Najpierw włożyć ciasto z serem i piec 45 min a poźniej na upieczone dopiero białko i ztarte cisto i jeszcze piec ok 15 min..
wyjdzie fantastyczny!!
 
  |  mniam :)) Dodał/a kucharz dnia 2008-07-13 01:48:11
  jadłem ten sernik już dziesiątki razy:) moja teściowa robi najlepszy :))))
 
  |  
  		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |