| Chutney jabłkowy | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 4Ocena: 4.00
- 4 jabłka
 - cynamon
 - kurkuma
 - goździki
 - imbir
 - chili-pieprz cayenne
 - cukier
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.wrzucamy na patelnię i dodajemy przyprawy - potrawa powinna być bardzo pikantna wiec dodajemy sporo chili i imbiru oraz słodka - ok 4 łyżeczek cukru, a reszta przypraw według uznania. Smażymy na niewielkim ogniu aż jabłka zaczną się rozpadać i cała masa zgęstnieje. W razie potrzeby można dolać wody.
 Polecam z ryżem / naleśnikami ale można jeść ze wszystkim co nam do głowy przyjdzie.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Wg przysłowia chutney ma być tak ostry, żeby się go nie dało jeść i tak słodki, żeby się nie dało przestać
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia indyjska | 
| Sposób przygotowania:  Duszone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  USUNIETE | 
	| Przepis czytano już 10605 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |