Ogórki w zalewie musztardowej bd |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Głosów: 6 Ocena: 4.67 Składniki: - 1 litr wody
- 3/4 szklanki octu
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżki soli
- 5 łyżek musztardy
- 3 szt. ząbki czosnku
- 2 szt ziela angielskiego
- 1 szt. liścia laurowego
- 2 gałązki zielony koper
- 3 kg ogórków
|
Opis przygotowania: Zalewa:
Wodę, ocet, cukier, sól zagotować, ostudzić i dodać musztardę.
Pozostałe składniki wrzucić do słoika.
Ogórki obrać i pokroić w ćwiartki lub połówki, włożyć do słoja, zalać zimną zalewą, zakręcić i pasteryzować 10 minut. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: adam |
Przepis czytano już 8953 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |