przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ogórki w zalewie musztardowej bd

Poziom: średni
Czas: 60 min.
Głosów: 6
Ocena: 4.67
Składniki:
- 1 litr wody
- 3/4 szklanki octu
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżki soli
- 5 łyżek musztardy
- 3 szt. ząbki czosnku
- 2 szt ziela angielskiego
- 1 szt. liścia laurowego
- 2 gałązki zielony koper
- 3 kg ogórków

Opis przygotowania:
Zalewa:
Wodę, ocet, cukier, sól zagotować, ostudzić i dodać musztardę.
Pozostałe składniki wrzucić do słoika.
Ogórki obrać i pokroić w ćwiartki lub połówki, włożyć do słoja, zalać zimną zalewą, zakręcić i pasteryzować 10 minut.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  adam
Przepis czytano już 8953 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin