przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Bułeczki z serem i rodzynkami


Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 2 opakowania ciasta francuskiego po 275 g
- 1 żółtko
- 1 jajko
- 1 budyń śmietankowy
- 60 dkg białego sera mielonego
- 1 cukier waniliowy
- kilka łyżek cukru pudru wg uznania i smaku
- 3 czubate łyżki umytych rodzynek
- migdały, suchy mak lub orzechy do posypania

Opis przygotowania:
Do mielonego sera, dodać cukier waniliowy, żółtko, cukier puder wg smaku,1 budyń waniliowy.
Ciasto rozmrozić, rozwinąć (ja kupuję gotowe ciasto francuskie, które jest bardzo cienkie,nie trzeba go wałkować)
Na 3/4 ciasta,rozłożyć masę serową, resztę posmarować roztrzepanym jajkiem,zwinąć roladę.
Pokroić na kawałki, wielkość dowolna, posmarować jajkiem, posypać migdałami, makiem lub orzechami, blachę posmarować tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku w 200şC około 20 min, aż bułeczki się zrumienią.
Przepis został dodany przez:  anullkaa7
Przepis czytano już 5339 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin