|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Bułeczki z serem i rodzynkami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 opakowania ciasta francuskiego po 275 g
- 1 żółtko
- 1 jajko
- 1 budyń śmietankowy
- 60 dkg białego sera mielonego
- 1 cukier waniliowy
- kilka łyżek cukru pudru wg uznania i smaku
- 3 czubate łyżki umytych rodzynek
- migdały, suchy mak lub orzechy do posypania
|
Opis przygotowania: Do mielonego sera, dodać cukier waniliowy, żółtko, cukier puder wg smaku,1 budyń waniliowy.
Ciasto rozmrozić, rozwinąć (ja kupuję gotowe ciasto francuskie, które jest bardzo cienkie,nie trzeba go wałkować)
Na 3/4 ciasta,rozłożyć masę serową, resztę posmarować roztrzepanym jajkiem,zwinąć roladę.
Pokroić na kawałki, wielkość dowolna, posmarować jajkiem, posypać migdałami, makiem lub orzechami, blachę posmarować tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku w 200şC około 20 min, aż bułeczki się zrumienią. |
|
|
Przepis został dodany przez: anullkaa7 | Przepis czytano już 5399 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|