przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sernik z brzoskwiniami


Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 4 serki waniliowe homogenizowane 200 gramowe
- 6 jajek
- 3 szklanki mąki
- 1,5 kostki masła
- 2 niepełne szklanki cukru
- 1 puszka brzoskwiń
- 1 budyń śmietankowy
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Opis przygotowania:
3 szklanki mąki + 5 żółtek + 1 kostka masła + 3 łyżki cukru + proszek do pieczenia. Zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 części, większą część wykładamy na blachę, mniejszą mrozimy.
1 jajko + 0,5 szklanki cukru + 0,5 kostki masła, ucieramy na jednolitą masę, dodać serki i budyń wymieszać. Wyłożyć na ciasto, brzoskwinie odcedzić na sitku, pokroić, ułożyć na ser.
Ubić pianę z 5 białek i 3/4 szklanki cukru na końcu dodać do piany 2 łyżki mąki ziemniaczanej.
Ubitą pianę wyłożyć na brzoskwinie, na wierzch zetrzeć zamrożone ciasto. Piec w 180 st.około 60 min.
Przepis został dodany przez:  anullkaa7
Przepis czytano już 5464 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin