|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sernik z brzoskwiniami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 4 serki waniliowe homogenizowane 200 gramowe
- 6 jajek
- 3 szklanki mąki
- 1,5 kostki masła
- 2 niepełne szklanki cukru
- 1 puszka brzoskwiń
- 1 budyń śmietankowy
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
|
Opis przygotowania: 3 szklanki mąki + 5 żółtek + 1 kostka masła + 3 łyżki cukru + proszek do pieczenia. Zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 części, większą część wykładamy na blachę, mniejszą mrozimy.
1 jajko + 0,5 szklanki cukru + 0,5 kostki masła, ucieramy na jednolitą masę, dodać serki i budyń wymieszać. Wyłożyć na ciasto, brzoskwinie odcedzić na sitku, pokroić, ułożyć na ser.
Ubić pianę z 5 białek i 3/4 szklanki cukru na końcu dodać do piany 2 łyżki mąki ziemniaczanej.
Ubitą pianę wyłożyć na brzoskwinie, na wierzch zetrzeć zamrożone ciasto. Piec w 180 st.około 60 min. |
|
|
Przepis został dodany przez: anullkaa7 | Przepis czytano już 5464 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|