przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Warzywa z patelni


Poziom: b. łatwy
Głosów: 6
Ocena: 3.33
Składniki:
- 7 młodych marchewek
- 5 cebul dymek
- 6 dużych ziemniaków (dałam stare)
- 1 szklanka ugotowanej fasolki (może być z puszki)
- Vegeta
- pieprz
- zielony koperek (2 czubate łyżki)
- 4 łyżki oleju

Opis przygotowania:
Marchewkę oskrobać, pokroić w talarki, cebulkę obrać pokroić.
Obrane ziemniaki, pokroić w miarę cienkie kawałki, żeby się nam dopiekły.
Na patelnię wlać olej, wrzucić marchewkę i cebulkę, obsmażyć 5 min.
Potem dodać ziemniaki, Vegetę i podsmażać bez przykrycia 10 min. Na końcu dodać fasolkę.przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu około 10 min (sprawdzając czy ziemniaczki są już miękkie).
Gdy wszystko już jest miękkie (u nas w domu lubimy lekko chrupkie warzywa) dodajemy pieprz i koperek. Smacznego
Przepis został dodany przez:  anullkaa7
Przepis czytano już 11096 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin