Placuszki jogurtowo-jabłkowe |
|
 Poziom: b. łatwy Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 4 jajka
- 1 jogurt naturalny bakoma 390g (bez cukru)
- 1 mały cukier waniliowy
- 2 jabłka
- 7 czubatych łyżek mąki (standardowe łyżki do zupy)
- 1 czubata łyżeczka cukru
- olej do smażenia
|
Opis przygotowania: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, na końcu dodajemy obrane i pokrojone w kosteczkę jabłka.
Wlewamy na patelnię olej,na gorący kładziemy po dwie łyżki na każdy placuszek ciasta.
Smażymy na złoty kolor po obu stronach.(już nie słodzimy)
Smacznego, placuszki rozpływają się w ustach. |
|
|
Przepis został dodany przez: anullkaa7 |
Przepis czytano już 5729 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |