Rosół mój ulubiony |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 udka z kurczaka
- 2 skrzydełka
- 1 skrzydło małe z indyka
- 30 dkg szpondru wołowego
- 30 dkg schabu karkowego wieprzowego
- 1 duży por
- 1/2 selera
- 2 marchewki
- 1 duża pietruszka
- kawałek włoskiej kapusty
- opieczona cebulka
- przyprawa warzywko lub Vegeta
- maggi
- koperek lub natka
- kilka ziaren pieprzu
- 3 ziarnka ziela angielskiego
- mały listek laurowy
|
Opis przygotowania: Mięso namoczyć, umyć, zalać zimną wodą i zagotować. Gotujemy na małym ogniu, wtedy rosół będzie klarowny.
Cedzakiem zebrać pianę z rosołu, dodać wszystkie warzywa (kapustę włoską zostawić i dołożyć na 10 min przed wyłączeniem rosołu) i przyprawy. Gotować do miękkości mięsa. Podawać z cienkim makaronem lub kluskami własnej roboty, posypany koperkiem lub natką. Smacznego |
|
|
Przepis został dodany przez: anullkaa7 |
Przepis czytano już 5237 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |