|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Torcik brzoskwiniowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 3.25 Składniki: - 2 paczki biszkoptów okrągłych
- 1 litr mleka
- 2 budynie brzoskwiniowe + czubata łyżka budyniu
- 2 i 1/2 galaretki brzoskwiniowej + 1 galaretka na wierzch
- 1 puszka brzoskwiń
|
Opis przygotowania: Tortownicę wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia.
Ułożyć biszkopty, ugotować budynie w 1 litrze mleka.
Do gorącego ugotowanego budyniu, dodać 2 i 1/2 galaretki brzoskwiniowej (suchej w proszku), dobrze wymieszać żeby się rozpuściła.
Połowę gorącej masy wylać na biszkopty, na to ułożyć jeszcze jedną warstwę biszkoptów.
Na biszkopty, wyłożyć odsączone, pokrojone w kosteczkę brzoskwinie i wylać drugą połowę masy (2 połówki zostawić do dekoracji wierzchu) wstawić na kilka minut do lodówki.
Gdy masa się lekko zetnie, udekorować brzoskwiniami i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową, odstawić do lodówki do zastygnięcia. Smacznego |
|
|
Przepis został dodany przez: anullkaa7 | Przepis czytano już 5936 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|