| Surówka z czerwonej kapusty | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  b. łatwyGłosów: 2Ocena: 5.00
- 1/2 małej główki czerwonej kapusty
 - 1 cebulka ze szczypiorkiem
 - 2 jabłka słodko -kwaśne
 - pieprz
 - sól
 - 1 łyżka oliwy z oliwek
 - sok z cytryny
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Kapustę cienko pokroić, posolić i dobrze ugnieść rękoma. Odstawić na 10 min żeby zmiękła, dodać jabłka starte na tarce o grubych oczkach. Następnie dodać pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę i szczypiorek, popieprzyć i dokładnie wszystko wymieszać.
 Na końcu polewamy oliwą z oliwek, mieszamy.
 Jabłka dają słodycz i kwaskowość więc już nie musimy słodzić! (można dać łyżeczkę soku z cytryny,ale ja nie dałam)
 Tak przygotowana surówka, jest bardzo dobra i chrupiąca.
 Polecam i Smacznego.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  anullkaa7 | 
	| Przepis czytano już 6154 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |