| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Kotlety drobiowe |  
	 |  
		  Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 5.00  Składniki: - 2 piersi z kurczaka (około 80 dkg) 
- 1 cebula 
- 2 jajka 
- 2 łyżki bułki tartej 
- 1 torebeczka ryżu (100g) 
- czubata łyżka miękkiego masła 
- 20 dkg malutkich pieczarek 
- 1/2 łyżki masła do duszenia pieczarek 
- vegeta 
- pieprz 
- sól 
- tłuszcz do smażenia 
- bułka tarta do panierowania
 
  |  
	Opis przygotowania: Piersi z kurczaka, umyć, zmielić przez maszynkę razem z cebulą. 
Dodać jajka, ugotowaną torebeczkę ryżu, vegetę, pieprz, bułkę tartą i miękkie masło. 
Wszystko dokładnie wyrobić, pieczarki umyć posypać lekko vegetą, dodać 1/2 łyżki masła i dusić około 20 min na małym ogniu pod przykrywką. 
Formować kotlety, do środka wkładać po jednej pieczarce, panierować i smażyć na złoty kolor na patelni. 
Usmażone kotlety, ułożyć na patelni, podlać odrobinką wody i parować pod pokrywką około 5 min, na małym ogniu. |  
	 |  
		 |  
	| Przepis został dodany przez:  anullkaa7 |  	| Przepis czytano już 6911 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |