|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ajerkoniak |
|
Poziom: łatwy Głosów: 11 Ocena: 4.45 Składniki: - 0.5 - 1 l szklanki spirytusu
- 2 szklanki cukru
- 8 żółtek i szczypta soli - aby kolor był intensywniejszy
- 2 cukry waniliowe
- 2 szklanki mleka
|
Opis przygotowania: Mleko przegotować, wsypać cukier, rozpuścić i ostudzić. Do zmieszanych żółtek z cukrem waniliowym powoli wlać (zimne!) mleko. Przecedzić i zlać do pojemnika. Dodać powoli szklankę spirytusu i laskę wanilii. |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 10079 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|