przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ajerkoniak

Poziom: łatwy
Głosów: 11
Ocena: 4.45
Składniki:
- 0.5 - 1 l szklanki spirytusu
- 2 szklanki cukru
- 8 żółtek i szczypta soli - aby kolor był intensywniejszy
- 2 cukry waniliowe
- 2 szklanki mleka

Opis przygotowania:
Mleko przegotować, wsypać cukier, rozpuścić i ostudzić. Do zmieszanych żółtek z cukrem waniliowym powoli wlać (zimne!) mleko. Przecedzić i zlać do pojemnika. Dodać powoli szklankę spirytusu i laskę wanilii.
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 9697 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin