|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Włoski tort kokosowo-orzechowy |
|
Poziom: łatwy Czas: 60 min. Porcji: 36 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: Ciasto:
- 2 filiżanki cukru
- kostkę masła
-1/2 filiżanki oleju
- 5 zmiksowanych żółtek
- 1 łyżeczka sody
- 2 filiżanki mąki
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 filiżanka maślanki
Krem:
- 2/3 kostki margaryny
- 25 dkg tłustego sera
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- 1/4 łyżeczka soli
|
Opis przygotowania: Składniki (2 filiżanki cukru, kostkę masła, 1/2 filiżanki oleju, 5 zmiksowanych żółtek) - utrzeć na gładko mikserem. Mąkę, sodę i sól przesiać przez sito 3 razy. Do mąki dodać filiżankę maślanki - wymieszać, potem dodać /połączyć/ z utartą wcześniej masą. Następnie dodać filiżankę drobno posiekanych orzechów laskowych lub włoskich, 2 filiżanki wiórków kokosowych, 1 łyżeczkę cukru waniliowego lub aromatu waniliowego. Ubić pianę z 5 białek na sztywno, dodać do masy powoli mieszając. Piec w temperaturze 170 stopniach C. przez 30 - 35 minut.
Utrzeć w mikserze margarynę z serem. Dodać pozostałe składniki kremu i ucierać dalej aż do uzyskania gładkiej masy.
Ciasto po wystygnięciu przekroić na trzy części, każdą pokryć kremem, posypać wiórkami kokosowymi, połączyć razem. |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 7622 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 2) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|