przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Likier jajeczny

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 5 żółtek
- 25 dkg cukru
- 1/3 l mleka
- 0.25 l spirytusu 96°
- 0.25 l winiaku (koniaku lub starowinu)
- 1 łyżeczka cukru waniliowego

Opis przygotowania:
Mleko zagotować ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym na jednolitą masę, którą należy rozprowadzić ostudzonym mlekiem i zlać do dużej flaszki. Dodać spirytusu i winiak, potem dokładnie wymieszać przez wstrząsanie. Gotowy po 2 - 3 dniach. Wstrząsać przed rozlewaniem do kieliszków.
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 6818 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin